Samurai – Simply classical… Simply magical

samurai

Co připravujete pro návštěvníky festivalu?
Připravujeme ochutnávku tradičních japonských pokrmů, které zároveň nabízíme i v naší restauraci. Za zmínku stojí domácí knedlíčky Gyoza a kuřecí v naší teriyaki omáčce. Samozřejmě nesmí chybět sushi – tím jsme proslavení a tím pádem i naše Samurai roll se smaženým lososem. Pro „milovníky sladkého“ přivezeme panna cottu s příchutí jasmínového čaje.

Jak vznikl Samurai?
První krůčky udělal Samurai již v roce 2004, kdy započala náročná rekonstrukce. Cílem bylo dosáhnout autentického interiéru – jak materiály, tak obsahově. Podařilo se nám do poměrně roztříštěného prostoru zabudovat jak tradiční salonky tatami, tak i stoly na teppanyaki, kde se připravuje jídlo přímo před hosty. K tomu je v restauraci dost otevřených i soukromějších míst (např. bar v suterénu) – hosté si tak mohou vybrat „dle nálady“. Celkem rekonstrukce trvala dva roky a slavnostní otevření proběhlo v říjnu 2006.

Jak byste shrnula Samurai jednou větou?
„Samurai… Simply classical… Simply magical“

Co vás přilákalo k AsianFestu?
Možnost prezentovat naší restauraci na festivalu cíleném na asijskou kuchyni – ve velkém rozsahu. Koncept festivalu je v tomto velmi otevřený a nabízí návštěvníkům možnost srovnat rozličné pokrmy asijské kuchyně.

Jaká je vaše nejoblíbenější asijský pokrm?
Velmi jsme si oblíbili tzv. teppanyaki – což znamená přípravu jídla (ať už zeleniny, rýže a masa) přímo před hostem na rozpálené plotně. Do restaurace vnáší doslova život a energii. Pro zákazníky znamená zároveň nezapomenutelný zážitek.

Jaké je vaše nejoblíbenější místo v Asii a proč?
Samozřejmě Japonsko. Je to země známá nejmodernější technologií, a zároveň země plná nádherné přírody a pevných tradic. Je v ní zkrátka stále co objevovat.

Kdybyste musela jíst jeden pokrm po zbytek vašeho života, co by to bylo?
Značně těžká otázka, ale zřejmě sushi. Samo o sobě nabízí člověku mnoho variant, při správné přípravě je velmi lahodné a v neposlední řadě také životu prospěšné.

 

Zpět