Sambal Shop

sambal

Co připravujete pro návstěvníky festivalu?
Pro návštěvníky festivalu jsme si připravili ochutnávku indonéských pikantních past Sambal. Tyto pasty budeme mít na stánku ve třech neprodávanějších příchutích a to Sambal Badjak, Sambal Badjak Extra Heet a Sambal Nasi Goreng.

Dále bychom rádi prezentovali celkové portfolio asijských potravin a delikates, které naše společnost dováží na český trh.
A nakonec představíme zcela nový koncept „Asie v krabici“, který má za cíl českým zákazníkům trochu poodhalit kouzlo asijské kuchyně.

Co vás inspirovalo k tomu vlastnit vlastní obchod s asijskými potravinami?
Pro vlastní obchod s asijskými potravinami nás inspirovala naše láska k asijské gastronomii a zkušenosti v oblasti provozu vlastní asijské restaurace. Vzhledem k omezené nabídce kvalitních asijských potravin na českém trhu jsme se rozhodli pro vytvoření vlastního internetového obchodu SAMBALSHOP.CZ, kde mohou naši zákazníci najít nejen samotné suroviny na výrobu autentických asijských jídel, ale také spoustu receptů a tipů na použití.

Jak byste shrnul ROSELAN s.r.o. jednou větou?
Společnost ROSELAN s.r.o. je provozovatelem internetového obchodu s asijskými potravinami a delikatesami, které jinde v ČR nekoupíte.

Společnost ROSELAN s.r.o. je od roku 2010 přední dodavatel asijských potravin na český trh a to jak pro oblast koncových spotřebitelů tak pro řadu restaurací, menších kamenných obchodů nebo specializovaných prodejen. Dovážíme produkty od více než 45 významných výrobců a to především z Thajska, Singapuru, Malajsie, Filipín, Indie, Číny, Vietnamu a Korei. Neustále sledujeme nové trendy a rozšiřujeme naši nabídku v souladu se snahou být společností nabízející autentické asijské potraviny, které nejsou běžně k dostání v distribuční síti v České republice. Naše portfolio zahrnuje více než 4000 výrobků na které dokážeme prodejcům poskytnout zajímavé množstevní slevy.

Jaký je váš nejprodávanější produkt?
Náš nejprodávanější produkt je indonéská pikantní pasta Sambal.

Sambal je kořenící pasta, jejíž základ tvoří nejrůznější papričky, nejběžnější jsou však papričky chilli. Sambal se používá zejména v Indonésii, Malajsii, Singapuru, Indii a na Sri Lance. Je možné jej podávat i jako přílohu a někdy se jím nahrazují čerstvé chilli papričky. V Indonésii se používá často v podobě pasty, tj. výchozí suroviny se v malé misce rozdrtí a utřou paličkou, v Indii se suroviny spíše pouze promíchávají. Sambal může nahrazovat i naši hořčici, kečup, křen, kyselé okurky atd. Stupňuje chuť a vůni rýže, zeleniny i masa. Můžete jej zpravidla použít ke všem jídlům, které chcete dochutit a dodat jim příjemnou pikantnost.

Co vás přilákalo k AsianFestu?
Na AsianFest se nám líbí způsob prezentace asijské gastronomie a kultury, ke které má naše společnost velice blízko. Pokládáme tento festival za zajímavou formu jak představit krásu a chuť Asie běžnému českému spotřebiteli.

Jaká je vaše nejoblíbenější asijský pokrm?
V každé asijské kuchyni se jistě najde několik oblíbených jídel, ale možná tím nejoblíbenějším je pro mne thajské Curry.

Jaké je vaše nejoblíbenější místo v Asii a proč?
Mou velice oblíbenou zemí je Indonésie, protože zde mám spoustu velmi milých přátel, je mi sympatický jejich přístup k životu a mám rád jejich kulturu a jídla. Například smažená rýže Nasi Goreng je bezpochyby jedním z mých nejoblíbenějších.

Kdybyste musel jíst jeden pokrm po zbytek vašeho života, co by to bylo?
Správně bych měl jíst asi pokrm, který obsahuje dokonale vyvážené množství bílkovin, sacharidů a tuků. Protože však podle mne žádné takové univerzální jídlo neexistuje, tak bych si asi vybral nějaké to „nevyvážené“, ale zato chutné jídlo z Thajska, například nudle Pad Thai.

Zpět